A STÚDIÓ

Budapest II. kerületi stúdiómban szeretettel várok kicsiket, nagyokat, családokat, babájukat váró párokat. Célom a stúdió kialakításánál az volt, hogy akár kicsi babával, akár nagyobb gyerekkel érkeztek, otthonosan érezzétek magatokat, hogy minden feltétel adott legyen a babák ellátására abban a pár órában is, amíg nálam vagytok. Számtalan kellékkel, kiegészítővel, háttérrel készülök, hogy minél egyedibb képeket készíthessek rólatok.

MIT ÉRDEMES TUDNI A FOTÓZÁSOKRÓL?

A fotózások előre egyeztetett időpontban történnek, elsősorban hétköznapokon. A képek átadása két héttel a fotózás után történik, eredeti, nagy felbontásban és webre alkalmas méretben, digitális formában. Nyers képeket nem adok ki.

Bármelyik fotózással kapcsolatban kérdésed adódik, kérlek, keress bizalommal!

csaladi_fotozas

CSALÁDI FOTÓK

Amikor gyerekeket fotózok – legyenek újszülöttek, kicsi babák vagy nagyobbacskák – mindig készítek családi fotókat is. Az ilyen képek közül szoktak kikerülni az anyukák, apukák, nagyszülők kedvencei, amit évek múlva is szeretettel vesznek elő, hogy visszaidézzék a gyorsan tovatűnő évek hangulatát, érzéseit. Ezek a képek szoktak megbújni a pénztárcákban, a munkahelyi íróasztalokon, a telefonok háttérképeként – hogy a rohanó napokon feltöltekezzünk egy-egy rájuk vetett pillantással.

Minden alkalommal amikor úgy fotózok babákat, gyerekeket, hogy a teljes család is jelen van, elcsenünk néhány percet, amikor csak a szülőkről készítek közös képet. Ilyenkor a gyerekek nyugodtan játszhatnak, „szusszanhatnak” egyet két beállítás között. A szülőktől ilyenkor gyakran hallom azt a mondatot, hogy az esküvőjük óta nem készült róluk közös kép. Ha Ti is szeretnétek újra közös képet, akkor itt az alkalom erre is!

ujszulott_fotozas

ÚJSZÜLÖTTEK

Igazi kis csoda, ajándék, akire annyit vártunk, akit annyiszor elképzeltünk. És most itt van, megfogható, szuszogó kis csomag. Az újszülöttkor nagyon gyorsan, két hét alatt tova illan. Érdemes megörökíteni, képekbe zárni, ezt a soha vissza nem térő időszakot.

Az újszülöttek fotózása stúdiómban történik. A baba 4-10 napos kora közötti időszak a legideálisabb időszak ezen képek elkészítésére: minél  fiatalabbak, annál aluszékonyabbak az újszülöttek. A fotózás 3-4 órát vesz általában igénybe, de ez természetesen függ a babától is. Ha a kicsi igényli, megállunk közben szoptatni, tisztába tenni. Ideális esetben végezhetünk akár két óra alatt is, mivel szerencsés esetben a babák az egész fotózás alatt mélyen alszanak.

A fotózás során a legfontosabb végig a baba biztonsága és kényelme. A babák fotózásához a kellékeket természetesen biztosítom.

baba_fotozas

BABÁK

A csecsemőkor, a baba első éve – lehet, hogy most még nem is gondolnád – de nagyon hamar elrepül. A babák pedig eközben hatalmas átalakuláson, fejlődésen mennek keresztül. Újszülöttekből önállóan járó, kommunikáló, akaratukat bontogató kis emberekké cseperednek. Érdemes a főbb állomásokat megörökíteni. Amikor felülnek, amikor kúsznak-másznak, amikor az első születésnapi tortájukat maszatolják.

A fotózás 1-1.5 órát foglal magába, persze ez függ a babától is. ( bár ez a rész, itt a vessző után akár ki is maradhat )

A fotózásra nyugodtan hozhattok kedvenc ruhadarabokat, kedvenc játékokat, amikkel szeretnétek megörökíteni gyermekeiteket. Természetesen nálam is találtok nagyon sok kiegészítőt, ruhákat, háttereket, amikkel még izgalmasabbá, egyedibbé tudjuk tenni fotóitokat.

gyermek_fotozas

GYERMEKEK

A huncutan mosolygó szemek, az édes apró tenyerek, ahogy tapsolnak vagy integetnek, a puha talpacskák, a kedvenc játékokkal való összebújás, megannyi csodás pillanat, amit évek múlva szívesen nézegettek, felidézve ezt a korszakot. És amit a gyerekek is szeretettel fognak kézbe venni felnőtt korukban.

A fotózás időtartama 1-1.5 óra. A magam részéről a spontán, játékos pillanatok megörökítését helyezem előtérbe, de ebben a korban már készek a gyerekek egy-egy kérés teljesítésére is a beállítások tekintetében.

kismama_fotozas

KISMAMÁK

Azt gondolom, az áldott állapot a nők életének egyik legszebb időszaka. Számomra – bár hivatásomat tekintve védőnő vagyok, így amit csak meg lehetett tanulni a terhességről, azt megtanultam – maga a várandósság és a születés egy CSODA, csupa nagybetűvel. Megfoghatatlan misztikum. A várandósok ragyognak, a szemükben a boldogság, a büszkeség, a várakozás csillogásával.

Nagy általánosságban a 30-35. hét közötti időszakra érdemes tervezni a fotózást, amikor már háton fekve is szépen előredomborodik a pocak. A fotózás másfél-két órát vesz igénybe, többszöri átöltözéssel. Természetesen a legfontosabb, hogy a fotózás alkalmával végig jól érezd magad, így ha bármikor fáradtnak érzed magad, megállunk egy kis pihenésre.

Amennyiben a pároddal együtt szeretnéd megörökíteni ezeket a pillanatokat, nagyon szívesen látom Őt is. Ha van már nagy testvér a családban, nyugodtan hozd magaddal, hiszen olyan fotókat is készíthetünk, ahol a tesó öleli, puszilja édesanyja pocakját.